CIZ- WLZ indicatie – Huisartsenpraktijk Oost – Oldebroek
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk Oost
Stationsweg 5 8096 AV
Oldebroek

CIZ- WLZ indicatie

 

Regelmatig krijgen wij verzoeken voor het schrijven van medische verklaringen over onze patiënten. Vaak is dit in verband met een aanvraag voor opname in het verzorg huis of verpleeghuis. Deze zorg valt onder de WLZ, wet langdurige zorg.

Om hiervoor in aanmerking te komen heeft iemand een indicatie nodig van het CIZ (Centrum Indicatiestelling Langdurigezorg.)

Het afgeven van medische verklaringen over onze patiënten zullen wij weigeren op grond van de regels van onze beroepsgroep. Het is alleen aan een onafhankelijke arts toegestaan om medische verklaringen af te geven. (Zie voor meer uitleg hierover onze pagina over medische verklaringen)


De juiste weg naar een indicatie voor opname in het verzorgingshuis is de volgende.

Vul het aanvraag formulier van het CIZ in op papier of online

Na ontvangst bij het CIZ krijgen wij van hen een verzoek tot het opsturen van medische informatie over de betreffende patient Bij dit verzoek zit altijd een medische machtiging van de patiënt. Vaak sturen wij de informatie dezelfde week op naar het CIZ.

Na ontvangst hiervan vindt vaak een huisbezoek plaatst bij de patiënt.

De arts van het CIZ beslist op grond van alle ontvangen informatie of iemand een indicatie krijgt voor het verzorgings- of verpleeghuis.